Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/aronabbo.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Betonlateien voor een betere afwerking van je raamkozijn | Aron abbo

Betonlateien zijn ideaal voor het beschermen van je metsel werk, zeker in combinatie met je metsel en bijvoorbeeld een raamkozijn. Metsel werk is erg mooi voor in huis maar ook zeker kwetsbaar. Vooral bij de plekken dat het metsel werk in aanraking komt met ander materiaal of eindigt kan het nog wel eens snel gebeuren dat er stukken afbreken. Neem bijvoorbeeld een raamkozijn, die wordt in de muur geplaatst. Je metsel werk moet dus precies tot je raamkozijn komen zodat er geen gat in komt. Met een betonlateien kan je deze afwerking vlekkeloos laten verlopen. Een betonlatei is een soort baksteen met een gleuf erin. Je plaatst meerdere lateien rondom je raamkozijn en je metselt tot de latei. Nu zit er dus tussen je raamkozijn en de muur de latei. Het is een sterk oppervlak en hierdoor kan je metsel werk om de latei steunen in plaats van je raamkozijn of erger nog tegen niks.

Betonlateien zijn goed te gebruiken voor schoonwerk.

De betonlateien zijn geschikt voor schoonwerken. Dit wil zeggen dat de lateien mooi goed afgewerkt zijn en daarom voor het oog niet vervelend is om naar de kijken. Je ziet dus om bovenstaand voorbeeld even terug te halen, een raamkozijn met je metselwerk en daar tussen in een latei. Dit is niet vervelend en ziet er goed en strak uit. Dit is ideaal omdat je hierdoor niet  de betonlatei mooi moet afwerken maar gewoon kan plaatsen en klaar ben je.

Waterafvoer zit bij de lateien inbegrepen.

Waterafvoer? Ja dat klinkt wellicht verassent bij dit onderwerp maar in de lateien zit een gleuf. De gleuf zit er niet voor niets. De gleuf zorgt er namelijk voor dat al het water wat tussen je muren zit of van het dak af druppelt netjes wordt begeleid naar beneden zonder andere materiaal te beschadiging. Ideaal hiervan is is dat de betonlateien goed bestemd zijn tegen water, dus hierover geen zorgen.

Kijk op www.betongoed.nl voor alle informatie zoals de soorten lateien, de plaatsing van de lateien en voor de verschillende kleuren lateien. Uiteraard kan je ze direct bestellen en zijn ze snel in huis!