Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/aronabbo.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Trespa plaat is de ideale gevelbekleding | Aron abbo

Veel mensen kiezen er dit jaar (noodgedwongen) voor om thuis te blijven deze zomervakantie. En dat biedt mogelijkheden om het huis eens flink aan te pakken. Het kan bijvoorbeeld hoog nodig zijn om de gevelbekleding van je huis eens aan te pakken. Heb je een huis uit de jaren ’70? Dan is de kans groot dat een deel van de gevel bedekt is met hout. Dit zul je iedere paar jaar goed moeten schuren en schilderen, maar op een gegeven moment is het gewoon “op”. Het wordt dan tijd om het rigoureuzer aan te pakken. Bijvoorbeeld door trespa plaat te plaatsen in plaats van het oude houtwerk.

Trespa plaat is onderhoudsvrij en duurzaam

Trespa plaat is een materiaal dat je op dezelfde manier kunt verwerken als hout. Je hebt er geen speciale apparatuur voor nodig, hoogstens een ander zaagje in je machine. Trespa plaat is echter geen hout. Het is een plaat die gemaakt is van hars, versterkt met op hout gebaseerde vezels. Hierdoor is het materiaal oersterk en gaat het jarenlang mee in weer en wind. Je hebt er verder geen omkijken naar, de tweejaarlijkse schilderbeurt is echt iets uit het verleden. Door het zeer dichte oppervlak kan vuil zich niet goed hechten aan de trespa plaat. Wil je de plaat toch schoonmaken? Dan kan dat gewoon met een sopje en een zachte spons.

Alle kleuren van de regenboog

Om te voorkomen dat je toch weer aan het schilderen moet, kun je maar beter platen kiezen in de kleur van je keuze. Trespa platen zijn verkrijgbaar in RAL-kleuren en er is dus altijd een kleur die past bij jouw huis of je bedrijf. Je kunt ook verschillende kleuren met elkaar combineren voor een wat speelser effect. Het bevestigen van de platen is niet moeilijk, maar wel een kwestie van opletten. Kies je voor schroeven? Dan is het van belang dat je ieder schroefgat even voor boort. De schroeven zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de platen. Dan vallen ze minder op. Ook lijmen is een optie, kies hiervoor paneltack.

Bestellen en afhalen

Je kunt de trespa platen online bestellen en laten bezorgen. Je kunt er echter ook voor kiezen om naar een van de filialen van Pontmeyer te gaan om de trespa plaat op te halen. Hoe hard het ook regent of stormt, je krijgt de platen altijd droog in de bus of aanhanger. Pontmeyer heeft namelijk een drive-in voor het afhalen van bouwmaterialen. Zo kun je ook goed de tijd nemen om alles goed vast te zetten. Ook als het regent.