Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/aronabbo.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Wat houdt daklekkage in? | Aron abbo

Je zal het vast wel een keer gehad hebben of ermee te maken hebben gehad. Een lekkage, in dit geval hebben we het dan over daklekkage. Dit is iets waar je geen grapjes over kunt maken omdat het ongelofelijk vervelend is en de schade kan soms tot in de duizend euro oplopen. Dit is iets wat voor niemand fijn is natuurlijk. Maar wat kunnen nu dan de oorzaken zijn die uiteindelijk ervoor zorgen dat je daklekkage hebt.

Om te beginnen kan een daklekkage ontstaan door verschillende manieren. Het kan zo maar voorkomen dat de dakbedekking op bepaalde plekken niet goed genoeg meer is waardoor het water de kans heeft gekregen om door de dakbedekking heen te komen. Een andere mogelijkheid is dat het water geen kant meer op kan. Dit is een mogelijkheid wanneer de dakgoten verstopt zitten of wanneer er onvoldoende afschot op het dak zit. Wat er dan gebeurt is dat het water constant op één punt blijft liggen met uiteindelijk het resultaat van een daklekkage. Dit zijn niet de enige oorzaken van daklekkage. Je kan ook daklekkage krijgen doordat de aansluiting van je schoorsteen of dak doorvoer niet waterdicht is gemaakt. Het kan ook zijn dat dat je dakpannen verschoven zijn.

Het is erg belangrijk dat je bij daklekkage snel handelt. Naast het plaatsen van emmers is het verstandig om te kijken of het mogelijk is of je het dak op kan gaan. Als de daklekkage op het dak van de uitbouw is, kan je overwegen om een bouwzeil over het dak heen te plaatsen om te voorkomen dat de schade nog groter wordt. Hiermee voorkom je ook dat de schade nog groter wordt voordat de dakdekker er is. Als je een hellend dak hebt of kan je niet op je dak komen, neem dan geen onnodige risico’s en wacht tot een ervaren dakdekker te plaatsen is.

Ook interessant: Sealsupply