Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/aronabbo.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
4 x voordelen van de laurierhaag in jouw tuin | Aron abbo

Heb jij net een nieuw huis gekocht met een tuin die je eens flink wil aanpakken? En staat daar een laurierhaag in? Haal die er dan nog niet gelijk uit. De laurierhaag heeft namelijk een hoop voordelen. Misschien is het dus toch niet zo’n gek idee om deze te laten staan. Wil je juist een nieuwe tuin aanleggen bij je huidige huis? Denk dan ook zeker aan deze haag. In dit artikel bespreek ik vier voordelen van de laurierhaag. 

De laurier is wintergroen

Het eerste voordeel van de laurierhaag is dat deze het hele jaar door groen is. De meeste bomen en planten verliezen in de herfst hun blad en zijn in de winter kaal. Bij deze haag is dat dus niet het geval. Hierdoor kan de haag goed gebruikt worden als erfafscheiding. Je behoudt het hele jaar je privacy. Daarnaast groeit de haag ook erg snel. Denk je er na het lezen van dit artikel over na om een laurierhaag te planten in je tuin, dan hoef je niet lang te wachten tot je een volwaardige haag in je tuin hebt staan. 

De haag vermindert verkeersoverlast

Woon je aan een drukke weg? Dan staat de haag er misschien niet voor niks. Door de grote bladeren van de haag kan het namelijk verkeerslawaai dempen. Hierdoor heb jij minder last van de langsrijdende auto’s wanneer je in je tuin zit. Het neemt dan wel niet al het geluid weg, maar ieder klein beetje is meegenomen toch? 

Een luxe uitstraling

De laurierhaag is een luxe toevoeging aan je tuin. Het blad van de haag heeft namelijk een leerachtige look en is glanzend. Ook staat de laurierhaag in vrijwel iedere tuin mooi. Of je nu een moderne tuin hebt of juist een heel klassieke tuin, de laurier past overal bij. Wellicht dus ook bij jouw nieuwe tuinplannen. 

De haag is eenvoudig in onderhoud

En alsof dat allemaal al niet voldoende reden is om de haag in je tuin te laten staan, is deze ook nog eens makkelijk te verzorgen. Wanneer je een strakke haag wenst is het aan te raden om de haag twee keer per jaar een snoeibeurt te geven. De beste momenten om dit te doen is in het voorjaar en in het najaar. Na het snoeien loopt de haag snel weer uit en hoef je dus nooit tegen een kale haag aan te kijken.