Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/aronabbo.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Waarom wil jij gevelbekleding? | Aron abbo

We horen de term tegenwoordig steeds vaker voorbij komen, maar waarom gaat zo’n groot deel van de mensen eigenlijk over op kunststof gevelbekleding. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over gevelbekleding en lees je hiernaast ook over de redenen waarom jij er serieus over na zou moeten denken. Kunststof gevelbekleding is gemaakt voor de toekomst en dus echt iets voor jou. Ook gaat onder andere de hoeveelheid onderhoud en de kosten voor het renoveren van je gevel flink naar beneden.

Waarmee bekleed je je gevel?

Het is allereerst even handig om te weten wat gevelbekleding precies inhoudt. Bij gevelbekleding wordt er een laag van een bepaald materiaal over de daadwerkelijke gevel geplaatst. De laag werkt isolerend en beschermend. 

Toch zijn er nog een aantal alternatieven ten opzichte van de kunststof variant. Zo is je gevel te bekleden met steenstrips, hout en crepi. Wanneer je een bakstenen gevel hebt, is het erg aan te raden om gebruik te gaan maken van steenstrips. Het voordeel van steenstrips is dat niet de gehele muur vervangen moet worden, maar er slechts een fractie opnieuw geplaatst moet worden. Dit scheelt uiteraard erg in de prijs. Voor wat betreft crepi, deze gevelbekleding is geschikt voor veel ondergronden. Het is daarnaast in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Tot slot is er de houten gevelbekleding. Deze is al een lange tijd populair. Dit komt met name door de authentieke look van de gevel.

Maar waarom is dit nou iets voor jou?

Zoals al even kort benoemd, zijn er meer voordelen aan gevelbekleding dan dat er worden genoemd in de alinea hierboven. Allereerst is de prijs/kwaliteit-verhouding erg interessant. Doordat er in principe een kleine laag over de gevel wordt geplaatst, ben je lang niet zoveel geld kwijt als wanneer je jouw hele gevel aanpakt. Het scheelt onder andere tijd, energie en flink veel geld om jouw gevel gewoon te laten bekleden in plaats van het compleet te laten vervangen. 

Daarnaast is de keuze voor gevelbekleding erg duurzaam. Met name kunststof gevelbekleding heeft een hele lange levensduur en zo hoeft het niet eens per vijf jaar geschilderd, onderhouden of vervangen te worden. Dit is op termijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee, want jij hoeft tenslotte niet om de vijf jaar naar jouw gevel te kijken of het alweer toe is aan vervanging of extra onderhoud.