Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/aronabbo.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Het inrichten van je eerste woning met schuifdeurkasten | Aron abbo

Het inrichten van je eerste woning met schuifdeurkasten
Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen of je gaat verhuizen van de ene naar de andere woning, dan komt er het een en ander aan werk en keuzemomenten op je af. De meeste mensen betrekken een woning niet in de staat waarin deze op dat moment verkeert. Er gaat vaak wel het een en ander veranderen.

Als er minimaal veranderd wordt, dan wordt toch meestal wel gekozen voor een fris kleurtje op de muren en/of plafonds. Dit kan gewoon de bestaande kleur zijn die er opnieuw op wordt gemaakt. Het kunnen ook andere kleuren zijn. Ik zeg bewust kleuren want misschien wil je wat meer variatie aanbrengen. Als nu alle muren wit zijn, dan wil je misschien juist een of twee muren een andere kleur geven om het geheel wat te breken. Hierna zul je moeten kijken naar de inrichting, kies je voor een schuifdeurkast of een ander meubelstuk?

Grotere renovatie

Als je bovenstaande veranderingen in je nieuwe woning niet voldoende vindt en je hebt er budget voor, dan pak je het misschien wat groter aan. Je kunt daarbij denken aan de badkamer. Stel dat deze wat gedateerd is, dan kun je ervoor kiezen om er een nieuwe in te plaatsen. Hetzelfde geld voor de keuken. Een ander voorbeeld van een grotere verandering is het laten bijbouwen van een erker of serre.

Meubels

Buiten de constructie van het huis hebben we ook nog de meubels. Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen heb je misschien nog geen enkel meubelstuk. Heb je al wel een eigen woning gehad, dan moet je kiezen of je de huidige meubels meeneemt naar de nieuwe woning of toch kiest voor andere. Ook hiervoor moet je dan natuurlijk wel budget hebben.

Schuifdeurkasten voor je woning

Een meubelstuk die we er even willen uitlichten zijn de kasten in je huis. Deze hebben vaak een praktisch doel natuurlijk. In de kasten wil je zaken efficiënt kunnen opbergen. Daarom is het eigenlijk verstandig te kiezen voor kasten op maat. Deze kasten worden dan gemaakt met afmetingen die jij wenst. Je kunt dan bijvoorbeeld de volledige hoogte van een vertrek benutten door de kast tot aan het plafond te maken. Een voorbeeld van een dergelijke kast op maat is de kledingkast. Deze staat natuurlijk vaak op een slaapkamer.

Als je een kast op maat laat maken denk dan aan schuifdeuren. Schuifdeurkasten hebben als groot voordeel dat je voor deze kasten niet veel ruimte nodig hebt die je soms met openslaande deur wel moet hebben. Door te kiezen voor schuifdeuren die voor elkaar langs kunnen schuiven kun je meerdere compartimenten van de kast tegelijkertijd inzien.

Bron: superrenovatie.nl