Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/aronabbo.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Je eigen woning verbouwen? Hier moet je op letten | Aron abbo

Het eindresultaat na de verbouwing is over het algemeen echt top. Je steekt veel tijd, moeite en geld in een verbouwing. Helaas gaat het verbouwen van je woning niet altijd zonder slag of stoot. Daarom zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je gaat verbouwen. Ben je benieuwd waar je dan precies op moet letten? Dan is alles hieronder voor jou op een rijtje gezet zodat je een goed overzicht hebt. 

Genoeg financiële middelen

Als eerste is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt of je genoeg financiële middelen hebt om de verbouwing te betalen. Een verbouwing is namelijk niet gratis, dus je zal er hoe dan ook geld voor moeten neerleggen. Er zijn verschillende manieren om de verbouwing te kunnen financieren. Wellicht is het mogelijk om een lening af te sluiten of extra hypotheek aan te vragen voor de verbouwing.

De beste manier is om te sparen voor je verbouwing. Door te sparen hoef je geen lening af te sluiten die je over een langere periode zou moeten terugbetalen. Het is aan te raden om een flink spaarpotje te hebben en niet alleen voor de verwachte kosten. De kosten kunnen soms oplopen tijdens de verbouwing als er iets niet volgens plan gaat. Misschien heeft de elektricien Utrecht toch meer materialen nodig om je te helpen en zal je dus meer geld ervoor moeten neerleggen. 

Wat ga je doen tijdens de verbouwing?

Er bestaan grote verbouwingen, maar ook kleine verbouwingen. Het cv ketel bijvullen is natuurlijk geen verbouwing, maar stel je voor dat je de keuken en badkamer gaat verbouwen. In dat geval kan je deze ruimtes voor een langere tijd niet gebruiken terwijl je wel een keuken en badkamer nodig hebt om te kunnen leven. Daarom moet je kijken naar de mogelijkheden wat betreft de basisbehoeften. 

Heb je vrienden of familie in de buurt wonen? Dan kan je vragen of je tijdelijk bij hen langs kan om de badkamer te kunnen gebruiken. Dit is over het algemeen geen probleem. Betreft het een langdurige verbouwing? Misschien kan je dan tijdelijk even ergens anders wonen. Mensen vergeten het vaak om hierover na te denken. Vergeet dit dus niet.

Rekening houden met alle zaken

De verbouwing kan overlast veroorzaken bij mensen die naast je wonen. Licht de buren daarom op tijd in met je plannen. Zo kunnen zij zich voorbereiden op mogelijke overlast. Het zou vervelend zijn als de buren er niets vanaf weten en schrikken wanneer jij ’s ochtend gaat boren. Goed overleg met de buren kan nooit kwaad. De buren zullen het vast waarderen dat jij hen even inlicht over de stand van zaken. Wellicht willen zij je wel helpen met de verbouwing.

Hiernaast moet je rekening houden met het feit dat je tijdens een verbouwing niet kan gaan haasten. Sommige klussen hebben meer tijd nodig dan andere. Deze tijd moet je daarom ook geven. Geeft de vakman aan dat hij toch iets meer tijd nodig heeft? Dat moet geen probleem zijn. Je wil je verbouwing natuurlijk niet gaan afraffelen waardoor het werk slordig wordt afgemaakt.